Carnival Cruise Line hajótársaság

Az 1972-ben Ted Arison által alapított Carnival Cruise Line a világ egyik legnépszerűbb hajótársasága a maga 25 hajójával és 2019 decemberében érkezik a Vista és a Horizon harmadik testvérhajója, a Panorama. A társaság székhelye Doral-ban, Florida-ban található. A két tucat tengerjáróval 2 és 16 napos utak közül válogathatunk olyan térségekben, mint Bahamák, Karib-térség, Kuba, Földközi-tenger, Alaszka, Kanada, Hawaii stb. A hajók fedélzetein rengeteg szórakozási lehetőség van biztosítva, mert a hajótársaság a nevéhez hűen a kellemes kikapcsolódás és nyaralás mellett egyik fő motivációjaként az emberek minőségi szórakoztatását tűzte ki célul maga elé. Ebből kifolyólag a Carnival Cruise Line a hajóit egyszerűen csak úgy hívja: „Fun Ships”!

 

Általános tudnivalók | Carnival hajók

 

Az alábbi néhány érdekességet valószínűleg kevesen tudják a hajótársaságról, de a teljesség igény nélkül mi most megosztunk párat Önökkel:

  • A Carnival legújabb hajója a Carnival Horizon (133.500 tonna) körülbelül ötször nagyobb, mint a legelső hajója, a Mardi Gras volt a maga 27.284 tonnájával. A korábban Empress of Canada (1961) névvel rendelkező hajót 1971-ben vásárolta meg a társaság a Canadian Pacific Line-tól és keresztelte át Mardi Gras-re.
  • A Carnival volt az első hajótársaság, ami 100.000 tonna fölötti hajót építtetett. Ez a hajó a Carnival Destiny (1996) volt, de 2013-tól már Carnival Sunshine néven szeli a tengerek hullámait.
  • A Carnival hajóinak fedélzetein egyszerre összesen több, mint 35.000 ember dolgozik.
  • Az Egyesült Államok kormánya a Katrina hurrikán után 6 hónapra kibérelte a Carnival Holiday (2015-től Magellan-nak hívják és a Cruise & Maritime Voyages tulajdona), a Carnival Sensation és a Carnival Ecstasy hajókat, amik ideiglenes szálláshelyként szolgáltak az emberek számára, míg a házaikat újjá nem építették. Az érintett időszakra befizetett utak összegeit a társaság visszatérítette az utasoknak.

    

 

Böngéssze át a Carnival weboldalunkon ide kattintva  vagy Kérje egyedi ajánlatunkat!