object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#109 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(30)
 ["value":protected]=>
 array(30) {
  ["id"]=>
  string(5) "86373"
  ["serial_number"]=>
  string(24) "Norvég fjordok hajóút"
  ["name"]=>
  string(55) "Csoportos hajóút: Norvég fjordok és az éjféli nap"
  ["description"]=>
  string(6639) "

1. nap – Budapest – Hamburg - Kiel

Elutazás Budapestről a Lufthansa járataival, majd transzfer a kikötőbe, hajóra szállás és a késő délutáni órákban megkezdődik a kihajózás és egyben egy felejthetetlen utazás.

 

2. nap - Tengeren

Ezt a napot a tengeren töltjük, így alkalmunk adódik felfedezni a 12 éjszakán át otthonunként szolgáló úszó szállodát és igénybe venni annak sok-sok szolgáltatásainak valamelyikét.

 

3. nap – Alesund

A XX. század elején egy tűzvész szinte teljesen elpusztította a várost, amelyet szecessziós stílusban építettek újjá, 2009-ben elnyerte a „legszebb norvég város” címet. Kikötést követően Alesundban egyaránt felfedezhető az építészet, a természet és a fjordok csodálatos világa.

Fakultatív program hamarosan...

 

4. nap – Tengeren

Ezt a napot ismét a tengeren töltjük, így amennyiben esetleg már beteltek a természeti szépségek élvezetével érdemes kipróbálni a kétszintes, hatalmas méretű wellness-központ szolgáltatásait is.

 

5-6. nap – Honningsvag

A mindössze 2800 lakosú városkát az Északi-fok fővárosaként is szokták emlegetni. Ezt a vidéket, mint Európa legészakibb pontját már a XVII. századtól látogatták a felfedezők és napjainkban turisták sokasága számára kihagyhatatlan célpont, ahol nyáron éjszaka sem megy le a nap. A kikötőben töltött napokat méltán tarthatjuk az egész utazás fénypontjának, hiszen a hatodik napi kora hajnali indulást megelőzően a tenger, a felhők és a fények egyedülálló találkozásában gyönyörködhet a szerencsés utazó.

Fakultatív program hamarosan...

 

7. nap – Tromso

A hajóról már megcsodálhatjuk Tromso városát, melynek jellegzetes házai fából épültek, katedrálisának üvegablakain tükröződik a környező szépséges táj. Az északi sark felé induló expedíciók egyik kiindulópontja volt és maradt, az Észak Párizsaként is emlegetett város. A városban található Polaria akváriumban a fókák képezik a legnagyobb vonzerőt, de a környék élővilágáról és az expedíciókról is sok mindent megtudhatnak. Csodálatos a panoráma a Tromsdalstinden vagy a Storsteinen hegy tetejéről, melyekre felvonóval lehet feljutni.

Fakultatív program hamarosan...

 

8. nap – Leknes / Lofoten szigetcsoport

Leknes városát is mint Norvégia számos, tipikus helyét a vikingek alapították. A Lofoten szigetcsoport középpontjában fekvő, a hajósok által szívesen használt kikötő fekvése a környező hegycsúcsokkal, sziklákkal és fehér homokos tengerpartjával igazán lenyűgöző. Nem messze innen található Vikten városa, ahol 1976 óta foglalkoznak üvegfúvással.

Fakultatív program hamarosan...

 

9. nap – Trondheim

Trondheim Norvégia harmadik legnagyobb városa, melyet 997-ben I.Olaf viking király alapított és több mint 200 évig az ország fővárosa volt. mind építészetileg mind természeti szépségében lenyűgöző. Számos látnivaló található a városban, melynek közepén áll az impozáns, XII.században épült, zarándok helyként is szolgáló Nidaros székesegyház. A város nevezetességei közé tartozik még a közeli Kristiansten erőd és a Nidelva folyó partján álló színes raktárházak együttese, a Bryggen.

Fakultatív program hamarosan...

 

10. nap – Olden

Olden kikötő közelében található Európa legnagyobb gleccsere a Jostedalsbreen, így minden bizonnyal alkalmuk lesz közelebbről is megismerkedni valamelyik közeli gleccser természeti szépségeivel.  

Fakultatív program hamarosan...

 

11. nap – Bergen

Bergen Norvégia második legnagyobb városa. Kiemelkedő nevezetessége az UNESCO Világörökség részét képező, Hansa-házakkal teli Bryggen negyed a kikötői épületekkel, a szűk, kanyargó utcácskákkal az ország egyik legépebben megmaradt középkori emléke. Emellett érdeklődésre tart számot a King Haakon Hall, a Rosenkranz Torony és a gyönyörű City Park is.

Fakultatív program hamarosan...

 

12. nap – Tengeren

 

13. nap – Kiel – Hamburg - Budapest

A hajóból történő kiszállást követően transzfer a repülőtérre és hazautazás a Lufthansa járataival Budapestre.

 

" ["location_text"]=> string(14) "Észak-Európa" ["ship"]=> array(3) { ["name"]=> string(15) "Costa Fascinosa" ["informations"]=> array(1) { ["Hajóleírás"]=> string(436) "

Minden elemében látványos! A Costa Fascinosa tengerjáró a csillogás és az elegancia hajója, mely a nap bármely szakában különleges, elbűvölő és egyedi stílusával várja Önt.

" } ["images"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["f"]=> string(109) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/ship/105446/530376f4e1326e415aa2bd10d14aab11872061e5.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } } } ["cabins"]=> array(3) { [0]=> array(4) { ["id"]=> string(8) "13170429" ["name"]=> string(12) "Belső kabin" ["description"]=> string(574) "

Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható. Tágas szekrény, zuhanyzós fürdőszoba, interaktív TV, telefon, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bár, széf és légkondicionáló.

A színek, a bútorok elrendezése eltérhet a képen láthatótól. A kép illusztráció.

" ["images"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["f"]=> string(112) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/cabin/13170429/fd684693ab352ffd41f02abc3479239c7e0aabc0.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } } } [1]=> array(4) { ["id"]=> string(8) "13170433" ["name"]=> string(13) "Ablakos kabin" ["description"]=> string(574) "

Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható. Tágas szekrény, zuhanyzós fürdőszoba, interaktív TV, telefon, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bár, széf és légkondicionáló.

A színek, a bútorok elrendezése eltérhet a képen láthatótól. A kép illusztráció.

" ["images"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["f"]=> string(112) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/cabin/13170433/167c8cd8c5c2095fcc7c3e80835d4e18651096db.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } } } [2]=> array(4) { ["id"]=> string(8) "13170435" ["name"]=> string(14) "Balkonos kabin" ["description"]=> string(574) "

Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható. Tágas szekrény, zuhanyzós fürdőszoba, interaktív TV, telefon, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bár, széf és légkondicionáló.

A színek, a bútorok elrendezése eltérhet a képen láthatótól. A kép illusztráció.

" ["images"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["f"]=> string(112) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/cabin/13170435/2e406efac99846b536377786531555994e136fdc.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } } } } ["cruise_company"]=> array(4) { ["id"]=> string(4) "8393" ["name"]=> string(13) "Costa Cruises" ["description"]=> string(4097) "

A Costa Crociere a világ első olyan hajótársasága, amely az egész flottájára nézve elnyerte a RINA által adományozott "Green Star" tanusítványt. A RINA tanúsítványa szerint minden Costa hajó a környezetvédelmi szabályoknak maximálisan eleget téve, illetőleg a levegőt és a tengert minden lehetséges módon védve üzemel.

 • A Giacomo Costa által 1854-ben alapított Giacomo Costa fu Andrea társaság eredetileg teherhajókat üzemeltetett és olívaolajokat és textilanyagokat szállított. 1947-ben a cég nevét Linea C-re változtatták.
 • 1959-ben a társaság fokozatosan átalakult és személyszállító hajókkal fakultatív kirándulásokkal egybekötött üdüléseket kezdett kínálni a Földközi-tengeren és a Karib-térségben. A Linea C 1964-ben átvette az első eredetileg is személyszállításra tervezett és épített tengerjáróhajó tulajdonjogát, majd 1980-ig további 12 hajót vásárolt, így a társaság a világ legnagyobb tengerjáró-flottájának tulajdonosa lett. 1986-ban a Linea C megváltoztatta nevét Costa Cruises-ra és még inkább üdültetésicélú üzleti vállalkozássá vált.
 • 1997 márciusában a Carnival Corporation és az Airtours PLC 300 millió dollárért felvásárolta a Costa Cruises-t, mely abban az időben Európa vezető hajótársasága volt a 19% becsült piaci részesedése alapján.
 • 2000-ben a Carnival Corporation teljes egészében megvette a Costa Crociere-t, miután a Carnival 525 millió dollárért megvásárolta az Airtours 50%-os részesedését Costa-ban. 2002-ben a Carnival Corporation és a P&O Princess Cruises egyesültek, így már Carnival Corporation & plc-ként folytatják tevékenységüket és mindkét társaság eszközeit, flottáját egyetlen cégben egyesítették. 2004-ben a Costa Crociere megvásárolta az AIDA Cruises irányítását Németországban. 2007-ben a Carnival Corporation és az Orizonia Group közös vállalkozásként létrehozta az Ibero Cruises-t. Az Iberot 2014-ben felvették a Costa Cruisesbe.

A Costa Cruises 2015-ben már több, mint egymillió utassal büszkélkedhetett. 2018-tól a Costa a Carnival Corporation & plc bevételeinek körülbelül 12%-át tette ki. Az olasz hajótársaság jelenleg 9 hajóval rendelkezik, mely flotta 2021-ben további egy hajóval bővül. A Costa új hajójának a nevét a méltán világhírű észak-olasz régióról kapja majd: Toscana.

 

" ["logo"]=> string(76) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/company_logos/costa.png" } ["first_minute_discount"]=> string(1) "0" ["first_minute_discount_date"]=> NULL ["informations"]=> array(3) { ["Részvételi díj tartalmazza"]=> string(965) "
 • a repülőutat menetrendszerinti járatokkal Budapest-Hamburg-Budapest útvonalon
 • a transzfereket Hamburg és Kiel között
 • fejenként 1 db 23 kg feladható poggyászt
 • a kétágyas elhelyezést 12 éjszakára a választott kabinkategóriában
 • a hajón teljes ellátást korlátozott italfogyasztással
 • a kikötői- és reptéri illetéket (94.860 Ft / fő)
 • a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát a hajón
 • a kikötőben a csomaghordást be- és kiszálláskor
 • a magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes idejére
" ["Részvételi díj nem tartalmazza"]=> string(689) "

A díjon felül a helyszínen kötelezően fizetendő: szervizdíj (14 éves kor felett 11 EUR/fő/éj ; 4-13,99 kor között 5,50 EUR/fő/éj)

A díjon felül – igény szerint - fizethető: az egyéb italfogyasztás, a fakultatív kirándulások és személyre szabott szolgáltatások árai, sztornó biztosítás (mértéke a teljes díj 2,0%-a), valamint utasbiztosítás! 

Minimum létszám: 20 fő

" ["fedelzeti_terkep"]=> string(326) " Fedélzeti térkép a Costa Fascinosa hajóhoz


Costa Fascinosa fedélzeti térképe >
" } ["images"]=> array(11) { [0]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/a537ba68da1599972005e041943c5f92d73e3503.jpg" ["a"]=> NULL ["t"]=> NULL } [1]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/956a7fe99607985a84cd889ca8fc9e8e9dd08267.jpg" ["a"]=> NULL ["t"]=> NULL } [2]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/ae02270ad3116ad082771855b83e25ea80d46093.jpg" ["a"]=> NULL ["t"]=> NULL } [3]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/e6af2359ef8ef36c30b5ccbd139541feb719b568.jpg" ["a"]=> NULL ["t"]=> NULL } [4]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/d7a2945fd16b561a3f195eab1a90a690115206ad.jpg" ["a"]=> NULL ["t"]=> NULL } [5]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/7bdb0b329728c54fc35d887f8f7025f3d31b76dc.jpg" ["a"]=> NULL ["t"]=> NULL } [6]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/27b56b043726ea7388389a678e7e48e4bd03de4a.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } [7]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/0b6409c220c46f7f9477dc7e30257eb620363a98.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } [8]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/f30d741dc4504b9d45f389613b6845daab8b7f6f.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } [9]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/65a43b8e029913b1d2ae242d2fb1f791481e9243.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } [10]=> array(3) { ["f"]=> string(111) "https://magellan.travelgate.hu/uploads/cruise_images/program/86373/cb401202cf052dc0e191a162eb8fe1ecfb0d7d69.jpg" ["a"]=> string(0) "" ["t"]=> string(0) "" } } ["is_cruise"]=> bool(true) ["num_trip"]=> int(0) ["tour_operator_id"]=> string(3) "541" ["departure_location"]=> string(4) "Kiel" ["group_id"]=> NULL ["pp_url"]=> string(0) "" ["slug"]=> string(48) "csoportos-hajout-norveg-fjordok-es-az-ejfeli-nap" ["rdirection"]=> string(153) "Kiel - tengeren - Alesund - tengeren - Honningsvag (Északi-fok) - Tromso - Leknes (Lofoten szigetcsoport) - Trondheim - Olden - Bergen - tengeren - Kiel" ["is_manual"]=> int(1) ["created_at"]=> string(19) "2022-01-13 11:37:36" ["updated_at"]=> string(19) "2022-01-17 12:12:36" ["first_trip_date"]=> string(10) "2022-08-11" ["first_trip_price"]=> string(6) "759900" ["first_trip_currency"]=> string(1) "1" ["cheapest_trip_date"]=> string(10) "2022-08-11" ["cheapest_trip_price"]=> int(1519800) ["cheapest_trip_currency"]=> string(1) "1" ["cruise_labels"]=> array(2) { [2]=> string(20) "Csoportos (repülő)" [4]=> string(7) "Akciós" } } ["escapingMethod":protected]=> string(16) "esc_specialchars" }

Csoportos hajóút: Norvég fjordok és az éjféli nap

Kiel