Carnival Cruise Line

Az 1972-ben Ted Arison által alapított Carnival Cruise Line a világ egyik legnépszerűbb hajótársasága a maga 24 hajójával és 2018 tavaszán érkezik a Carnival Vista testvérhajója, a Carnival Horizon. A társaság székhelye Doral-ban, Florida-ban található. A két tucat tengerjáróval 2 és 16 napos utak közül válogathatunk olyan térségekben, mint Bahamák, Karib-térség, Kuba, Földközi-tenger, Alaszka, Kanada, Hawaii stb. A hajók fedélzetein rengeteg szórakozási lehetőség van biztosítva, mert a hajótársaság a nevéhez hűen a kellemes kikapcsolódás és nyaralás mellett egyik fő motivációjaként az emberek minőségi szórakoztatását tűzte ki célul maga elé. Ebből kifolyólag a Carnival Cruise Line a hajóit egyszerűen csak úgy hívja: „Fun Ships”!

Ismerje meg a Carnival Cruise Line hajótársaság hajóit az alábbi gombra kattintva!

Általános tudnivalók Carnival Cruise Line hajói

    

Az alábbi néhány érdekességet valószínűleg kevesen tudják a hajótársaságról, de a teljesség igény nélkül mi most megosztunk párat Önökkel:

  • A Carnival legújabb hajója a Carnival Vista (133.500 tonna) körülbelül ötször nagyobb, mint a legelső hajója, a Mardi Gras volt a maga 27.284 tonnájával. A korábban Empress of Canada (1961) névvel rendelkező hajót 1971-ben vásárolta meg a társaság a Canadian Pacific Line-tól és keresztelte át Mardi Gras-re.
  • A Carnival volt az első hajótársaság, ami 100.000 tonna fölötti hajót építtetett. Ez a hajó a Carnival Destiny (1996) volt, de 2013-tól már Carnival Sunshine néven szeli a tengerek hullámait.
  • A Carnival hajóinak fedélzetein egyszerre összesen több, mint 35.000 ember dolgozik.
  • Az Egyesült Államok kormánya a Katrina hurrikán után 6 hónapra kibérelte a Carnival Holiday (2015-től Magellan-nak hívják és a Cruise & Maritime Voyages tulajdona), a Carnival Sensation és a Carnival Ecstasy hajókat, amik ideiglenes szálláshelyként szolgáltak az emberek számára, míg a házaikat újjá nem építették. Az érintett időszakra befizetett utak összegeit a társaság visszatérítette az utasoknak.

Böngéssze át a Carnival úti céljait és Kérje egyedi ajánlatunkat!

 

 

Általunk képviselt hajótársaságok

 celestyal logo cmyk

IBUSZ Utazási Irodák Kft.

1118 Budapest Dayka Gábor utca 3. 
IBUSZ irodák telefonszámai
Email: hajo@ibusz.hu
Web: www.ibusz.hu